Åland

  Åre


  Norge


FÖRSTASIDAN

 

 

Ulrika Norell är brukshunddomare och instruktör ved Canis Hundskola avd. Gävle & Dala. Hon svarar på frågor om tävlingslydnad, brukslydnad, sök och vardagslydnad.

Visa alla frågor till Ulrika Norell


pip o gnäll

HAR EN SCHÄFERTIK SOM GNÄLLER VARJE GÅNG JAG KOMMENDERAR FOT. VID TRANSPORT ÄR HON TYST MEN PIPER VID STANNANDET.HON KOMMER FINT IN I UTG.STÄLLNING MEN PIPER HELA VÄGEN IN. Har du något tips hur jag får henne tyst?

(Besvart 03.04.2013)

 

Hej Pip och gnäll är svårt att ge generella råd kring, men prova att låta henne erbjuda utgångsställning frivilligt utan kommando, är hon tyst då kan du klicka detta och sedan prova säga fot när hon väl sitter i utg.pos. Passa också på att säga fot under tysta transporter och klicka då när hon är tyst för att förstärka detta. Att fela en hund som piper är ofta vanskligt då de ofta inte är medvetna om att de låter. Mitt första råd blir att du backar lite och låter henne erbjuda fotposition och att du alltid klickar och belönar när hon är tyst och att du går ur position själv om hon låter när hon är på väg in i utg.pos. (nogsamt kliva ur position innan hon intagit sin pos.) Lycka till!

Nästa fråga


Logga in för at kommentera denna artikeln


Frågor & Svar till Ulrika Norell

 

 


spacer
leftgradient rightgradient

Vill du annonsera här?